//

Папа призначив консультантів Папської ради сприяння новій євангелізації

7 грудня Бенедикт XVI призначив консультантів Папської ради сприяння новій євангелізації, створеної 28 липня 2010 р. з метою "сприяти новій євангелізації в країнах, де вже звучала проповідь віри і присутні древні Церкви, але які переживають період наступаючої секуляризації суспільства і затемнення сенсу Бога ".

 

Святіший Отець закликав включитися в роботу цієї дикастерії священиків і мирян з Німеччини, Іспанії, Італії, Польщі, Великобританії, Франції, Бразилії, США та інших країн. Серед призначених консультантів: о. прелат Георг Австен, генеральний секретар Організації св. Боніфація і член Центрального комітету католиків Німеччини; французький священик о. Денніс Біжу-Дюваль, викладач Папського Латеранського університету, два священики з Польщі: о. Мар'ян Краліковскі, засновник "Школи нової євангелізації св. Павла "в Кельцах і о. прелат Генрик Севериняк, викладач фундаментальної теології в Університеті імені Кардинала Стефана Вишинського у Варшаві.

 

Крім того, понтифік призначив констультантами дикастериі мирян: доктора Мойсеса Лавро Де Азеведо Філхо, засновника і генерального модератора бразильської католицької громади "Шалом" та Міжнародної організації вірних, Марію Вочі, голову руху "Фоколяри", Петраса Вілей, декана докторської програми при Меривельскому інституті в англійському Бірмінгемі та ін.

 

Папська рада з нової євангелізації готується до ХІІІ сесії Генеральної асамблеї Синоду Єпископів, яка пройде 7-28 жовтня 2012 на тему "Нова євангелізація для передачі християнської віри". З цією метою Папа закликав розширювати навчання про нову євангелізацію і оголосив Рік віри, щоб дати новий імпульс і показати вірним красу і міць християнства.

 

За матеріалами: Ватыканскае радые