//

Папа призначив Апостольського візитатора для українців візантійського обряду в Уругваї, Парагваї, Чилі та Венесуелі

У суботу, 12 січня 2013 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Бенедикт XVI призначив Преосвященного владику Даниїла Козлінського, Апостольського Адміністратора вакантного осідку української греко-католицької Єпархії Покрова Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі (Аргентина), Апостольським візитатором для українців візантійського обряду, що проживають в Уругваї, Парагваї, Чилі та Венесуелі.

 

Владика Даниїл Козлінський народився 18 лютого 1952 р. в місцевості Параізо, штат Парана, Бразилія. Навчався в римо-католицькій дієцезальній Малій Семінарії Св. Йосифа в Понта Ґроссі, штат Парана, а також в українській Семінарії Святого Йосафата в місті Маллет та Василіянській Школі в Куритибі. Після філософських і богословських студій в Римі та в Бразилії 10 лютого 1980 р. отримав пресвітерське рукоположення. У 2006 році здобув бакалаврат з молодіжного душпастирства та катехитики в Папському Салезіянському Університеті в Римі.

 

У червні 2007 року Папа Венедикт XVI призначив о. Даниїла Козлінського єпископом-помічником української греко-католицької єпархії в Куритибі, Бразилія, де він виконував обов’язки єпархіального Синкела та відповідав за душпастирство в регіоні Уніон-да-Віторія. Коли попереднього Апостольського Адміністратора української греко-католицької єпархії в Аргентині Святослава Шевчука обрано Верховним Архиєпископом Києво-Галицьким, 22 червня 2011 року Святіший Отець призначив владику Даниїла Апостольським Адміністратором цього вакантного осідку.

 

За різними даними, в Парагваї та Уругваї проживає кілька десятків тисяч українців, у Венесуелі – три тисячі, та коло тисячі – у Чилі.

 

Джерело: Радіо Ватикан