//

Папа приємно вражений побожністю молодих хорватів

Бенедикта XVI збудувала зустріч з хорватами. Їхня гостинність і те, як вони дослухалися до слів Папи, дозволили йому в позитивному ключі проповідувати ті слова, які лежали в нього на серці.

 

Так підсумував на прес-конференції враження від апостольської подорожі до Хорватії представник Ватикану О. Федеріко Ломбарді. Він заявив, що Папа був особливо вражений Євхаристійною Адорацією для молодих, яка відбулася в центрі Загреба.
– Їхня промоленість, стояння на колінах і мовчання показує, що, незважаючи на секуляризацію, католицтво залишається там дуже конкретним і реальним, – сказав о. Ломбарді.

 

– Велике враження справила на Папу зустріч з молодими людьми, та атмосфера молитви і тиші під час адорації, – сказав представник Ватикану. – Я теж був там і чув спів птахів. Якщо серед п’ятдесяти тис. молоді люди можуть чути спів птахів, то це найкращий доказ того, що мовчання було дуже глибоким. Бенедикт XVI також дивився з захопленням на молодих людей, які поклонялися Євхаристії на колінах. І я повинен сказати, що це не просто тішить Папу, а все так і має бути. Святіший Отець також особисто вдячний за ці моменти, бо, як він зізнався, вони зміцнюють його самого в його місії і його вірі. Папа згадував про перед молитвою «Regina Coeli»: «Я прийшов, щоб вас зміцнити у вірі, але ви також скріплюєте мою віру, і це допомагає мені в моєму служінні», – сказав о. Ломбарді.

 

Представник Ватикану підкреслив, що головною темою цього короткого візиту є сім'я і виховання молоді. На його думку, Папа не обмежився загальними фразами підбадьорення, але підняв конкретну тему формування свідомості саме в сім'ї.

 

– Папа звернув увагу на важливість совісті, яка є не тільки чимось суб'єктивним, але є місцем, де кожна людина переживає власне покликання шукати правду і добро. Така совість є основою діалогу з іншими, соціального діалогу в досягненні загального блага. У цьому контексті, Бенедикт XVI запросив хорватів виконати свою місію в Європейському Союзі. Я повинен також сказати, що на останніх зустрічах ми змогли пересвідчитись у католицькій самобутності цієї країни. Хорвати показали Папі, що він в них, як вдома. Я маю на увазі і переговори з владою, і зустрічі з молоддю, – сказав представник Ватикану.

 

За матеріалами Radio Watykańskie