//

Папа привітав учасників конференції в Люрді

Бенедикт XVI закликав з ентузіазмом свідчити про красу віри. З такими словами Папа звернувся до учасників конференції "Радість і надія", яка почалася 24 березня в Люрді. Вона організована Конференцією єпископів Франції, щоб гідно відсвяткувати 50-річчя з дня відкриття II Ватиканського Собору. У дводенному заході візьмуть участь близько 2,5 тис. єпископів, священиків, дияконів і мирян. Девіз зустрічі: "Радість і надія", нагадує про один з найбільш важливих документів Собору - пастирської конституції про Церкву в сучасному світі "Gaudium et spes". Мета форуму полягає в тому, щоб "пояснити католикам, яким чином II Ватиканський Собор поновив їх спосіб буття християнами", а також "показати, як Собор дозволив Церкві підготуватися до змін, які відбулися в світі".

 

У своєму відео посланні Папа зазначив, що II Ватиканський Собор "залишається символом Бога для нашого часу" і "представляє велику силу для майбутньої Церкви". Святіший Отець висловив сподівання, що конференція і святкування річниці Собору сприятимуть духовному і пастирському оновленню Франції. Крім того, Понтифік закликав до глибшого вивчення документів Собору, "щоб зробити їх плідними сьогодні".

 

Бенедикт XVI нагадав, що відновлення Церкви відбувається через свідчення віруючих. "Необхідно з ентузіазмом говорити про красу віри", - сказав Папа. Він звернув увагу на приклад св. Бернадетти з Люрду та Полін Жаріко, "які підняли в Церкві новий місіонерський імпульс", а також св. Жанни д'Арк, "приклад якої показує про можливість несення Євангелії в серце трагічних подій та історії Церкви".

 

Учасники форуму в Люрді будуть розважати над трьома основними темами: Христос, Церква і людина. Про них будуть говорити в своїх доповідях французькі єрархи, серед яких архиєпископ Паризький кардинал Андре Вен-Труа. Крім того, учасники заходу ознайомляться з дев'ятьма відео-свідченнями підготовленими французьким католицьким телебаченням "КTO".

 

За матеріалами radiovaticana.org