//

Папа прийняв вірчі грамоти посла Кот-д'Івуара при Святому Престолі

4 листопада Бенедикт XVI прийняв вірчі грамоти нового посла Республіки Кот-д'Івуар при Святому Престолі пана Жозе Теба-Кла. Папа особисто звернувся до нього з промовою, в якій запевнив у своїй молитві за те, щоб жителі Кот-д'Івуару могли жити гідно, щасливо і спокійно.

 

Понтифік зазначив, що дуже цінує прагнення уряду цієї країни шукати шляхи для досягнення національного примирення та суспільної єдності на фундаменті істини, гармонії і поваги до людської гідності. «133 псалом говорить: як добре коли брати живуть разом і в єдності», – нагадав Святіший Отець і висловив сподівання, що примирення між жителями Кот-д'Івуару зможе стати прикладом для всіх країн африканського континенту.

 

Бенедикт XVI підкреслив, що під час громадянської війни в цій країні її населення стало свідком жахливих злочинів і порушень прав людини. Папа закликав не боятися правди про минуле, але намагатися гармонійно і правдиво переосмислити її і сприяти реалізації справедливості.

 

Святіший Отець звернув увагу на важливості прозорості в ході судових процесів над злочинцями і в управлінні державою. «Досягнення загального блага вимагає дисципліни, справедливості та прозорості в сфері державного управління», – підкреслив Папа.

 

Папа зазначив, що релігійна різнорідність населення Кот-д'Івуару є справжнім багатством. «Держава не може підтримувати тільки одну з релігій, але має гарантувати свободу і мир між послідовниками всіх віросповідань», – підкреслив Святіший Отець.

 

Бенедикт XVI запевнив нового дипломатичного представника Кот-д'Івуару в тому, що Церква продовжить підтримувати і допомагати цій країні в сферах розвитку, освіти, охорони здоров'я та благодійної діяльності.

 

Новапризначини посол Кот-д'Івуара при Святому Престолі пан Жозе Теба-Кла отримав освіту у сфері міжнародних відносин у Парижі. Почав дипломатичну кар'єру 1976 р. Працював секретарем посольств Кот-д'Івуару в Буркіна Фасо та Бельгії. З 2003 р. був радником в посольстві цієї країни при Святому Престолі.

 


За матеріалами: Ватыканскае радыё