//

Папа прийняв вірчі грамоти нового посла Німеччини

7 листопада Папа Бенедикт XVI прийняв вірчі грамоти нового посла Німеччини при Святому Престолі Райнхарда Швеппе. У зверненні до німецького дипломата Понтифік згадав свій недавній візит до ФРН і подякував ще раз всім, хто підготував його.

 

Святий Отець нагадав, що Церква, хоч і діє в культурному вимірі, зробивши і роблячи і далі свій внесок до світової спадщини, двигуном всього цього однак є католицька традиція і віра, що робить всі культурні надбання чимось універсальним і зрозумілим для всіх.

 

Папа підкреслив позитивний внесок у розвиток німецького суспільства Конституції 1949 року. Після другої світової війни і років диктатури, яка ігнорувала антропологічну істину, люди побажали закріпити останню через закон. "Сьогодні, однак, - звернув увагу Святіший Отець, - основні цінності людства знову піддаються дискусії, яка відбувається навколо питання про гідність людини як людини. Церква дивиться на це крізь призму своєї віри, і бачить обов'язок вести все наше суспільство до істини і цінностей, оскільки тут мова йде саме про гідність людини ". За словами Папи, "суспільство тільки тоді є по-справжньому людським, якщо поважає гідність кожної людини від зачаття до природної смерті, і повністю захищає його". Якщо Святий Престол звертає увагу на основні питання людської гідності, як робить це сьогодні в багатьох областях пренатального існування людини, вона не робить цього керуючись виключно вірою, але захищаючи цінності та істини людського існування як принципово прийнятні для всіх.


Святіший Отець звернув увагу нового посла Німеччини при Святому Престолі на ще один аспект існування сьогоднішнього Європейського суспільства - матеріалістичні і гедоністичні тенденції, особливо в країнах так званого західного світу, зокрема на сексуальну дискримінацію жінок. "Кожна людина, чоловік чи жінка, покликані допомагати один одному. - Звернув увагу Понтифік - Відносини, які ігнорують те, що чоловік і жінка мають рівну гідність, є серйозним злочином проти людства ". За словами Папи, Святий Престол буде дбати, щоб необхідні заходи проти цих зловживань з боку Католицької Церкви в Німеччині були прийняті рішуче і ясно.

 

Бенедикт XVI зазначив багато хороших результатів співпраці Ватикану та Федеративної Республіки Німеччина та побажав новому послу гарного початку місії та успіхів у вирішенні поставлених завдань.

 

Райнхард Швеппе народився 12 квітня 1949 року. Вивчав юриспруденцію в Фрайбурзького та Гамбурзькому університетах і спеціалізувався на політекономіці. З 1977 р. працював в різних дипломатичних представництвах ФРН, у тому числі з 1980 р. по 1983 р. був представником Німеччини в структурах Євросоюзу. З 2003 р. по 2007 р. був послом Німеччини в Польщі. Одружений, має трьох дітей. Володіє, крім німецької, англійською, французькою, польською, голландською та італійською мовами.

 

За матеріалами: Ватыканскае радые