//

Папа прийняв учасників Загальної Асамблеї Вищої Ради Папських Місійних Установ

У п’ятницю, 11 травня 2012 року, учасників щорічної Загальної Асамблеї Вищої Ради Папських Місійних Установ (Pontificie Opere Missionarie), яких було коло 170 осіб, прийняв Папа Бенедикт ХVІ.

 

7 травня 2012 року, під час відкриття вищезгаданої Загальної Асамблеї, кардинал Фернандо Філоні, Префект Конґреґації для євангелізації народів, пригадав учасникам те, на що вже від початку свого понтифікату наголошує Вселенський Архиєрей Бенедикт ХVІ, а саме, що Вселенська Церква повинна розпочати нову місійну епоху, новий період євангелізації. На його думку, чудовою для цього нагодою є Рік Віри, який розпочнеться 11 жовтня 2012 року з приводу відзначення 50-ліття від відкриття ІІ Ватиканського Собору. Одними із найкращих засобів у здійсненні цього важливого завдання є утвердження у нашій вірі та автентичне християнське свідчення у щоденному житті.

 

Кардинал Філоні підкреслив, що байдужість багатьох охрещених до Господа Бога та невідкладність розпочати цю нову євангелізаційну епоху, надихнули Святішого Отця Бенедикт ХVІ скликати ХІІІ Звичайний Синод Єпископів на тему нової євангелізації. На переконання кардинала, цей Синод є дуже важливою церковною подією, адже теми євангелізації, нової євангелізації та душпастирської опіки вірних – це пов’язані між собою та співзалежні частини навчання Церкви. Ювілейні відзначення 50-ліття відкриття ІІ Ватиканського Собору повинні стати доброю нагодою перечитати документи цього Вселенського Собору і знайти у них надійні орієнтири для нашої євангелізаційної місії.

 

На закінчення, кардинал Фернандо Філоні розповів, що на даний час очолювана ним Конґреґація намагається надати усю необхідну допомогу католикам у Китаї, де Церква, хоч і переживає розквіт євангелізації, однак, зустрічається з багатьма труднощами, спричиненими також й державною владою, через які велике число місцевих вірних почувають себе розгубленими і невпевненими. Також кардинал підкреслив, що одним із завдань, які стоять сьогодні перед нами, є уможливити усім католикам Китаю, які ще залишаються розгублені, почути голос Церкви та Апостольської Столиці, використовуючи для цього новітні засоби комунікації.

 

Джерело: Радіо Ватикан