//

Папа прийняв нового посла Королівства Нідерландів

21 жовтня Бенедикт XVI прийняв ввірчі грамоти нового Надзвичайного і Повноважного посла Королівства Нідерландів при Святому Престолі Йозефа Ветеринга.

 

У своїй промові до дипломата Понтифік нагадав, що Святий Престіл не має економічної і військової потужності і робить вплив в світі завдяки своїй моральній позиції, яка не залежить від політичних чи економічних інтересів. "Його внесок у міжнародні відносини полягає у формуванні етичних принципів, на яких має ґрунтуватися громадський і політичний порядок, а також щоб звертати увагу і говорити про необхідність прийняття відповідних заходів, якщо цей порядок порушується", - сказав Папа.

 

Бенедикт XVI нагадав, що Святий Престіл завжди діє від імені тих, хто не має голосу, беззахисних, бідних, хворих, ненароджених, старих, меншин, тих, хто страждає від дискримінації.

 

"Ґрунтуючись на цьому, я не маю сумнівів, що Святий Престіл і Королівство Нідерландів у багатьох сферах мають багато спільного", - сказав Папа і нагадав про слова посла, якими той позначив пріоритети нідерландської зовнішньої політики: сприяння справедливості в світі, врегулювання конфліктів, сприяння розвитку в бідних країнах, захист гідності людини, сприяння релігійній свободі.

 

Папа висловив надію, що уряд Нідерландів почне кампанію проти поширення наркотиків і проституції. "Ваша країна завжди піклується про можливість вільного вибору людей, але часто цим вибором люди завдають шкоди собі та іншим", - зазначив Понтифік.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё