//

Папа прийняв делегацію австралійських єпископів

20 жовтня Бенедикт XVI прийняв на аудієнції делегацію австралійських єпископів, які прибули до Риму з візитом "Ad limina Apostolorum". У своїй промові до єрархів Папа звернув увагу на "два моменти особливої благодаті", які пережила Церква у цій країні протягом останніх років: Всесвітній День Молоді у 2008 році та канонізацію бл. Марії Маккілап у 2010 році.

 


Святіший Отець закликав єпископів продовжувати сприяти збереженню та розширенню духу молодіжного форуму для того, щоб серед молоді поглиблювалася віра в Христа і збільшувалася кількість покликань до священства та монашества. З іншого боку Понтифік зазначив, що приклад життя св. Марії Маккілап може допомогти у справі виховання та вирішення проблем, пов'язаних із теперішньою кризою. "Смілива позиція св. Марії Маккілап перед обличчям труднощів, з якими вона зустрічалася протягом життя, може надихати католиків сьогодні у справі нової євангелізації та подолання проблем із поширенням Євангелія", – сказав Папа.

 


Звертаючи увагу на необхідність активної освітньої та катехитичної роботи, Папа закликав ознайомлювати з католицькою вірою розумно і з відкритістю. "Якщо духовенство та вірні миряни свідчитимуть віру словом і прикладом, вона буде переконливішою і привабливішою. Люди доброї волі коли побачать ваше свідоцтво будуть також прагнути до правди і добра", – зазначив Святіший Отець.

 


19 жовтня Бенедикт XVI взяв участь у відкритті "Domus Australia" ("Австралійського дому") в Римі. У цьому місці зможуть розміщуватися прочани з усієї Океанії, що прибувають до Вічного міста, щоб вшанувати могили св. Петра і св. Павла. Цитуючи слова Гете, Папа сказав, що завданням батьків є дати дітям "коріння і крила", а Церква надає їх через віру. "Сьогоднішня подія показує нам плоди місіонерської діяльності Церкви, завдяки чому Євангеліє досягло найдальших куточків світу, вкоренилося і дало життя новій християнській спільноті – процвітаючій і активній", – зазначив понтифік.

 


За матеріалами Радыё Ватыкана