//

Папа працює і під час канікул

Канікули Бенедикта XVI у Кастель-Гандольфо проходять під знаком роботи та відпочинку. У своїй літній резиденції Папа працює над промовами і проповідями, які виголосить під час серпневої подорожі до Іспанії та вересневого візиту до Німеччини, над третьою третьої частиною книги про Ісуса і роздуми про віру, – розповідає ватиканське видання "L'Osservatore Romano".

 

Газетна стаття "Дні Папи" також підкреслює, – з посиланням на підготовлюваний текст розважань, – що наближається до 50 річницю відкриття ІІ Ватиканського Собору, яке відбулося 11 жовтня 1962 року.

 

Зі статті не зрозуміло, як зазначає агентство Ansa, чи папський текст написаний з думкою  про цю річницю знаменної події в історії Церкви, чи ж він набуде форми енцикліки, вже третьої після "Deus Caritas Est" і "Spe Salvi". Енцикліка про віру була б, таким чином, завершенням "триптиха" на тему богословських чеснот.

 

Можливо, Бенедикт XVI має намір за прикладом  Павла VI оголосити "рік віри", – зазначає Ansa. Також про цю ініціативу Папи Монтіні у 1967 році згадує «L'Osservatore Romano".

 

За матеріалами wiara.pl