//

Папа повертається з відпустки до Ватикану

В середу ввечері Бенедикт XVI скликав до себе працівників папської Вілли в Кастель Ґандольфо і подякував їм за роботу, яку вони виконували під час його перебування. Сьогодні Святіший Отець повертається до Ватикану.

 

Папа висловив щиру подяку охоронцям резиденції та особисто директору об’єкта – др. Саверіо Партілло. Понтифік побажав усім працівникам, щоб Бог винагородив їх за їхню роботу, а також охороняв їх з родинами.

 

Святіший Отець вказав на те, що в Кастель Ґандольфо поєднуються два важливі чинники для духовного зросту: природа, яка нагадує нам про величність Творця та тиша, яка сприяє тому, аби ми могли чути голос Божий. Він процитував слова німецького богослова та мислителя Романо Ґвардіньєґо, що «лише в мовчанні стаємо перед Богом, і лише в мовчанні пізнаємо самих себе».

 

Папа Римський Бенедикт XVI заохотив усіх працівників продовжувати практики молитви та взаємної любові. Молодь закликав брати участь в лекціях з релігії, а старших, ніколи не занедбувати можливості поглиблювати освіту. Папа запевнив усіх, що молитиметься за них та їхні родини.

 

Нагадаємо, що Святіший Отець переїхав в Кастель Ґандольфо 7 липня, де і провів усю відпустку. Загальні аудієнції середи були відновлені з 3 серпня, а також щонеділі відбувались зустрічі з вірними та паломниками. Під час відпустки Папа здійснив подорожі до Іспанії на ВДМ (18-21 серпня) і до Німеччини (22-25 вересня).

 

За матеріалами: wiara.pl