//

Папа починає пошуки нового глави Конгрегації доктрини віри

У Католицькій Церкві 75 років є звичним віком, коли єрархи відходять на пенсію. У 2012 році перед Папою постане важливе питання: хто замінить американського кардинала Вільяма Леваду на посту глави Конгрегації доктрини віри?


20 грудня 2011 року кардинал Левада відзначатиме 50-ту річницю священства, і він вже висловив своє бажання піти з посади Префекта.


Бенедикт XVI має особливе ставлення до цієї посади, оскільки сам займав її впродовж 24 років до того, як стати Папою.


Ця Конгрегація впродовж останніх років відіграє дуже важливу роль, особливо у питаннях вирішення проблем із сексуальними зловживаннями у Церкві. Вона також займається питаннями інтеграції англікан, котрі хочуть бути у повному сопричасті з Римом.


Ватиканські журналісти зараз активно обговорюють, хто б міг бути наступником кардинала Левади. Ватиканіст Андреа Торніеллі припускає, що ним міг би стати кардинал Анджело Амато, колишній секретар цієї дикастерії, однак йому вже 73 роки. Крім того, кардинал Амато є італійцем, а в цій Конгрегації і так вже багато італійців, тому, на думку ватиканіста, наступним Префектом буде представник іншої країни.


Серед інших можливих кандидатів називають німецького єпископа Герхарда Людвіга Мюллера, французького єпископа Роланда Міннерата, іспанського єзуїта Луї Ладарію та американського домініканина Джозефа Августина Ді Ноя (останні двоє працювали з кардиналом Ратцінгером у Конгрегації доктрини віри).


Хто б не став новим Префектом, його основним завданням буде боронити католицьку ортодоксію та поширювати Віру.

 

За матеріалами Romereports.com