//

Папа під час Літургії в Леоні: Милосердний Бог перемінює серця людей

Відповідь на проблеми і надії, якими живе мексиканський народ і вся Латинська Америка, містяться в глибині людського серця. Це воно має бути переміненим силою милосердного Бога, – сказав Бенедикт XVI у своїй проповіді. Папа нагадав, що людина завжди боролася з проблемою зла. "Народ Ізраїлю поступово зрозумів, що зло і гріх є реальністю, яку не може подолати самостійно. Залишалося тільки сподіватися на милість Всемогутнього Бога і надіятися, що Він з середини, з серця, перемінить ситуацію нестерпну, темну і без майбутнього. Таким чином відкривалися на багатство нескінченного милосердя Господа". Святіший Отець зазначив, що досвід Ізраїлю також нагадує нам, як індивідуально, так і цілим спільнотам, що не зарадимо собі з нашими проблемами, якщо не шукатимемо допомоги в єдиного Спасителя, Ісуса Христа.

 

Бенедикт XVI зазначив, що саме такого Христа показала мексиканцям вже його матір Марія, коли з'явилася св. Хуанові Дієго в Гваделупі. Про це також нагадує святилище Христа Царя, біля підніжжя якого відслужили Літургію. "Мій високоповажний попередник, бл. Іван Павло II, гаряче бажав відвідати це символічне місце віри мексиканського народу. Сьогодні він радітиме на небесах, що Господь дав мені благодать перебувати з вами, а також благословить мільйони мексиканців, які останнім часом вшановують його мощі у всіх частинах країни", – додав Бенедикт XVI.

 

Папа також нагадав, що переміна сердець усіх мексиканців і латиноамериканців має сприяти континентальній місії, яку оголосили в Апаресіді. Вона має заохотити всіх християн протистояти спокусі віри поверхневої та рутинної, фрагментарної і суперечної – сказав Папа. – Важливо також подолати втому віри та відшукати радість бути християнами, бути зміцненими внутрішньо через щастя пізнання Христа і приналежності до Його Церкви. З цієї радості народжуються також сили служити Христові у важких ситуаціях людських страждань", – сказав Святіший Отець під час Літургії.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie