//

Папа отримав нову редакцію географічного атласу Церкви

Вийшло вже шосте видання географічно-статистичного атласу Церкви. Архиєпископ Фернандо Філоні, Префект Конгрегації Євангелізації Народів, вручив Папі перші чотири примірники атласу, який був виданий за підтримки  цієї Конгрегації. Главу делегації супроводжували редактор видання о. Джанкарло Жірарді та директор папського Урбаніанського університету"Urbaniana University Press".


Атлас містить численні карти, географічні, статистичні та історичні дані про католиків на всіх континентах. Видання містить вступне слово Папи Бенедикта XVI, що вказує на важливість цієї праці. Атлас створено за співпраці  Конгрегацій  Євангелізації Народів, Східних Церков, Державного Секретаріату Ватикану, а також Генеральної Курії отців-вербістів. В ньому також використано картографічні і статистичні матеріали  цих інституцій. Видання містить повний список адміністрацій єпархій та церков. Включені також нові церкви,  які виникли за останні 20 років  з часу попереднього видання атласу. Видавництво вимагало чотири роки напруженої праці. В ньому використані італійська, англійська, французька та іспанська мови.

 

Три попередні видання «Atlas Hierarchicus» – від третього до п'ятого - опубліковані в 1968-1992 роках зусиллями отців-вербістів з Австрії. Видання 1992 року опрацював о. Зенон Стежицький.

 

За матеріалами Radio Watykańskie