//

Папа очолив св. Месу в день пам'яті Божої Матері Гваделупської

12 грудня, у день пам'яті Божої Матері Гваделупської, Бенедикт XVI очолив св. Месу у Ватиканській базиліці з нагоди 200-річчя незалежності країн Латинської Америки, регіону, в якому проживає майже половина з усіх католиків світу. З цього приводу, в інтерв'ю  радіо Ватикан кардинал Марк Уелле, префект Конгрегації у справах Єпископів та голова Папської комісії для Латинської Америки, розповів про проблеми з якими протягом останніх двох століть зустрічаються народи цього регіону. "Звичайно, феномен секуляризації поширився також і на латиноамериканський континент. Тому існує також бажання допомогти місцевим громадам відкрити їх католицьку ідентичність і зберегти спадщину їх народного благочестя ", - сказав кардинал. Єрарх зазначив, що Церква повинна бути ближче до людей і тому більше уваги потрібно приділяти апостольству мирян і турботі про соціальні проблеми.

 

"Те, що знаходиться в компетенції світських - це політична та соціальна діяльність. Тому цим повинні займатися в першу чергу миряни, а не священики, які в свою чергу повинні зосередитися на проголошенні Слова Божого, сакраментальній допомозі віруючим і не втручатися в політику, вони повинні формувати совість християн, щоб ті активно діяли в сферах, в яких мають компетенцію. Єпископи повинні бути уважними до різних харизм, ставити обмеження, а також допомагати великий єпархіальної родині працювати в єдності, щоб вони свідчили про Євангеліє зрозумілішими словами ».

 

Кардинал Уелле підкреслив також важливість єдності Церкви в Латинській Америці перед викликами сучасних сект і глибоким соціальним поділом між бідними і багатими.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org