//

Папа очолить месу на Всесвітній день богопосвяченого життя

2 лютого ввечері Бенедикт XVI  очолить урочисту відправу Євхаристії у свято Стрітення Господнього  у ватиканській базиліці св. Петра. Про це 1 лютого повідомила Конгрегація у справах Інститутів посвяченого життя і Товариств апостольського життя.

 

Вперше від 2006р. Святіший Отець буде служити в цей день св. Месу разом з префектом і членами Конгрегації, а також представниками деяких монаших чинів. Перед початком Меси 25 монахів і 25 монахинь з різних куточків планети пройдуть в процесії на знак повсюдності Церкви.


Всесвітній день богопосвяченого життя  встановив Іван Павло II у 1997р. для віддавання хвали Богові за приналежність Святості Церкви, для все більшої поваги до особливого свідченням віри, яке здійснюють ті, хто вибрав шлях слідувати Христу і практикувати Євангеліє всім своїм життям. Цей День дає всім богопосвяченим особам можливість оновлювати натхнення свого повного віддання Господу.


Цей день - свято також і всіх католиків, щоб молитися за осіб, які присвятили своє життя служінню Богові у монаших чинах та згромадженнях, а також у світських інститутах.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va