//

Папа незабаром отримає звіт про Меджугор'є

Ще цього місяця Святіший Отець отримає звіт Міжнародної комісії при Конгрегації Доктрини Віри, котра досліджує  об’явлення в Меджугор'ї в Боснії і Герцеговині, – інформує французький католицький тижневик "La Vie".

 


Французький журнал не покликається на жодне джерело, хоча треба нагадати, що в лютому цього року італійська преса покликалася на таку ж думку одного з членів Комісії, кардинала Вінко Пуліча з Сараєво.

 


Об’явлення Матері Божої в Меджугор'ї розпочалися 24 червня 1981 року. Спочатку їхню автентичність досліджувала єпархіальна комісія, пізніше – інша, створена єпископатом тодішньої Югославії, яка 1991 року ствердила, що не можна підтвердити надприродного характеру явищ, що відбуваються в Меджугор'ї. На початку 2010 року Архиєпископ Відня кардинал Крістоф Шенборн, після візиту до цього місця, 28 грудня 2009 року, закликав до роздумів про плоди Меджугор'я.

 


У березні 2010 року Папа Бенедикт XVI створив Міжнародну комісію з вивчення автентичності об’явлень у Меджугор'ї, а її головою призначив кардинала Камілло Руіні. Поруч з ним, до її складу входять кардинал Йозеф Томко, емеритований префект Конгрегації євангелізації народів, кардинал Вінко Пуліч з Сараєво, кардинал Йосип Бозаніч із Загреба, кардинал Хуліан Херранз, емеритований голова Папської Ради з тлумачення законодавчих текстів, і кардинал Анджело Амато, префект Конгрегації з канонізації святих.

 


1996 року Конгрегація Доктрини Віри чітко ствердила, що не треба організувати до цієї святині в Боснії і Герцеговині офіційних церковних паломництв, хоча треба оточити душпастирською опікою всіх, що туди прибувають.

 


За матеріалами: ekai.pl