//

Папа не поїде до Словаччини на рік св. Кирила і св. Методія

Бенедикт XVI не буде особисто присутнім на урочистостях року св. Кирила і св. Методія в Словаччині. Про це повідомив Апостольський нунцій в Словацькій Республіці, архиєпископ Маріо Джордано, на засіданні єпископату країни. Президент Іван Гашпарович і Конференція єпископів Словаччини направили свої запрошення до Святішого Отця на річницю прибуття слов'янських апостолів у Велику Моравію 1150 років тому.

 

Єпископська конференція опублікувала повідомлення, в якому цитує текст відповіді Папи. Понтифік дякує за запрошення до Словаччини, молиться за всіх жителів і посилає своє благословення на ювілейний рік. У той же час, заявляє, що не може прийняти запрошення для особистого візиту в країну. Генеральний секретар конференції єпископ Мар'ян Хованець, заявив: "Це означає, що ми не чекаємо Папу в цьому році".

 

Після перегринації реліквій св. Кирила і св. Методія по словацьких єпархіях, ювілейний рік розпочнеться 5 липня урочистою св. Літургією в місті Нітра і закінчиться 16 вересня 2013 загальнодержавним паломництвом в санктуарій Матері Божої  в Шашціні. Послання Конференції Єпископів до відкриття ювілейного року 1 липня буде прочитано у всіх католицьких храмах країни.

 

За матеріалами radiovaticana.org