//

Папа не піддається тиску громадської думки: кардинал Шенборн

"Папа не піддається тиску громадської думки", - заявив кардинал Крістофер Шенборн, характеризуючи Бенедикта XVI як людину і вчителя. "Він спокійно, розумно йде своїм шляхом з Богом і у вірі", - сказав архиєпископ Віденський, і підкреслив, що він особисто, як колишній аспірант професора Ратцінгера, і інші студенти, залишаються і перебувають "в справжній дружбі з ним".

 

Єрарх поділився своїми особистими почуттями до Папи в статті під назвою "Папа Ратцінгер - особисто" в сьогоднішньому випуску газети "Heute" (Сьогодні). Кардинал нагадав, що вже пройшло 40 років з тих пір як він вперше зустрівся в 1972 р. в Регенсбурзі з професором Йозефом Ратцінгером, який прийняв його в коло своїх докторантів. Це "Коло учнів Ратцінгера", яке існує до сьогоднішнього дня, і тоді, і зараз вдячне своєму вчителеві за його дар "незвичайного інтелекту, великої особистої скромності і простоти, рідкісної сили духу і ясності розуму", - зазначає у своїй статті кардинал Шенборн. "Знову і знову в останні 40 років нас зачіпає його увага до кожного з нас, наших сімей, наших турбот, і тому, що ми йому довіряємо, він не забуває нікого, носить нас у своєму серці", - пише дуже особисто кардинал .

 

Його та інших членів "Кола" завжди боляче дивувало, коли в суспільній свідомості створювався негативний образ спочатку префекта Конгрегації віровчення, а потім Папи Ратцінгера, коли його називали "залізним кардиналом", "Великим інквізитором", "архиконсерватором". Кардинал Шенборн, який виступає також від імені "Кола учнів Ратцінгера", позитивно стверджує: "Ми таким його не знаємо".

 

За матеріалами radiovaticana.org