//

Папа написав книжку для дітей

"Марія. Мама Ісуса" – під такою назвою в Італії вийшла у світ книжка для дітей, що складається з фрагментів промов Бенедикта XVI про життя Пресвятої Діви Марії та основних літургійних свят, пов'язаних з Божою Матір'ю.

 

У передмові до видання Архиєпископ Міланський Анджело Скола зазначає, що на сторінках книги Святіший Отець розмірковує над візантійської іконою Діви Марії, яку називають Богоматір’ю Ласкавою. "На ній маленький Ісус дивиться на Свою Матір, а Вона дивиться на нас так, наче молиться про милосердя Бога, Який зійшов з неба, воплотився і тепер сидить у Неї на руках", – цитує слова Понтифіка єрарх.

 

"Читаючи книгу Папи, можна довідатися, що Мама Ісуса хоч і була Непорочно Зачатою, залишалася зовсім схожою на нас: вона переживала моменти радості та страждань, щастя і труднощів, але завжди довіряла Богові. І це відрізняє і робить життя красивим і гідним", – пише Бенедикт XVI.

 

У книзі "Марія. Мама Ісуса" промови Святого Отця представлені в дуже легкій і зрозумілій для дітей формі. Папа вчить найменших читачів завжди пам'ятати, що справжню радість приносять не речі, а Бог; дякувати Йому за подарунки, як Марія дякувала своїм "Магніфікатом"; залишатися мужніми перед темрявою і бути покірними, просячи прощення за провини.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org