//

Папа Іван Павло II не потребує чергових пам'ятників

Нехай пам'ятниками будуть наші конкретні дії, - заявив під час прес-конференції у середу в Гнєзно примас Польщі архиєпископ Юзеф Ковальчик. Він додав, що віддавна був переконаний у святості Папи.


"Найлегше будувати пам'ятники з бронзи, з каміння. Святіший Отець цього не прагнув. Я пам'ятаю, з яким небажанням він відкривав свій пам'ятник у Вадовіцах. Нам не потрібно таких пам'ятників. Нам потрібні пам'ятники конкретного життя. Це завдання для всіх нас", - сказав примас.


Для мене буде велике задоволення брати участь у тому, свідком чого я був щодня. У святості Івана Павла II я був впевнений протягом 40 років, з моменту, коли я зустрівся з ним, спостерігаючи його щоденне життя», - сказав Архиєпископ Ковальчик і додав, що необхідно переглянути поняття святості, відповідно з яким Івана Павла II трактують як міфічну людину, що ходить у хмарах. - Святіший Отець був нормальною людиною, що ходила по землі, на ній будував свою особистість у фізичному і духовному вимірах, - зазначив він.


Для мене процес беатифікації був не потрібний. Він був потрібний як історичний документ. Не всі мали можливість спостерігати за його роботою. Люди, які житимуть у майбутньому, повинні мати документ, що підтверджує те, що ми в особистому досвіді чи у спільноті  бачили,  і те, що ми переживали кожного дня, - додав примас Польщі.


За матеріалами: fronda.pl