//

Папа Іван Павло ІІ – новий блаженний Католицької Церкви

Кілька хвилин тому на площі Св. Петра в Римі на початку Божественної Літургії Папа Бенедикт ХVІ проголосив свого попередника на Апостольському Престолі  папу Івана Павла ІІ блаженним Католицької Церкви.


Від імені народу Божого прохання про беатифікацію слуги Божого Івана Павла ІІ склав вікарій Римської єпархії Архиєпископ кардинал Аґусто Валліні. Після чого Папа, сидячи на своїй катедрі й тримаючи понтифікат (посох увінчаний хрестом), урочисто проголосив папу Івана Павла ІІ новим блаженним Католицької Церкви.


Мощами блаженного Івана Павла ІІ, представленими на беатифікації, була кров блаженного Івана Павла ІІ у скляній ампулі, вставленій у срібний мощник у вигляді сплетених між собою галузок оливки. Мощник почергово несли сестра  Тобіяна, яка прислуговував папі Іван Павлу ІІ протягом останніх днів його туземного життя та с. Марі Сімон-П’єр Норман, яка була чудесно оздоровлена за заступництвом Івана Павла ІІ від хвороби Паркінсона, хвороби, яка дошкуляла бл. Івану Павлу ІІ.


У беатифікаційній відправі серед інших прелатів Католицької Церкви беруть участь Глава УГКЦ Блаженніший Патріярх Святослав Шевчук та Митрополит Львівський РКЦ Мечислав Мокшицький.


Папа Бенедикт ХVІ зазначив, що свято блаженного Івана Павла ІІ буде відзначатися 22 жовтня


За повідомленнями ЗМІ, кількість людей, присутніх на даний момент на беатифікації, оцінюється близько в 2 млн. людей.