//

Папа - головний герой книги для дітей

Наталя Царькова, відома як «Мікеланджело 21-го століття» за свою роботу в якості офіційного папського портретиста, зробила Бенедикту XVI спеціальний подарунок на його 85-річчя: дитячу книгу, в якій Папа є одним з головних героїв. Царькова представила свою книгу під назвою «Таємниця невеликого ставка» Святішому Отцеві під час особистої аудієнції в літній резиденції в Кастель Гандольфо. Художниця повідомила, що придумала історію одного разу, гуляючи по саду в Кастель Гандольфо. «Це було схоже на натхнення, яке вийшло з мого серця. У мене не було проблем з написанням, тому що процес відбувався на духовному рівні».

 

«Таємниця невеликого ставка» - це історія маленької червоної рибки, що плаває в ставку садів Кастель Гандольфо протягом літа. Рибка проникає симпатією до Папи, який приходить до неї і годує кожен день під час молитви на вервиці. Книга оформлена ілюстраціями в стилі середньовічної каліграфії.

 

Ватиканське видавництво планує випустити книгу  іспанською, англійською, німецькою, російською та італійською мовами.

 

Пані Царькова, православна християнка, народилася в Росії, переїхала в Рим 12 років тому, хоча спочатку планувала залишитися тут всього на кілька місяців. Життя художниці назавжди змінилося в 2000 р., коли її попросили написати портрет бл. Івана Павла II з нагоди його 80-річчя.

 

За матеріалами radiovaticana.org