//

Папа Франциск зустрівся з президентом Аргентини (оновлено)

18 березня Папа Франциск зустрівся з президентом Аргентини Крістіною Фернандес де Кіршнер. Перед цим Святіший Отець привітав учасників аргентинської делегації, які супроводжують главу держави. Зустріч відбулася в Будинку св. Марти у Ватикані, де проживатиме Папа до тих пір, поки не впорядкують його апартаменти в Апостольському палаці.

 

Під час зустрічі президент Аргентини подарувала Папі шалик і горнятко з металевою трубкою для мате, традиційного аргентинського чаю. Папа подарував пані президент барильєф із зображеннями базиліки Св. Петра, а також кілька книжок про соціальну доктрину Церкви.

 

Після обміну подарунками, Папа і пані Кіршнер близько 20 хвилин поговорили особисто, а потім вирушили на спільний обід, на який Папа Франциск запросив усю аргентинську делегацію.

 

 

Так само 18 березня Святіший Отець прийняв на аудієнції кардинала Держсекретаря Тарчізіо Бертоне, повноваження якого на цій посаді він підтвердив 16 березня.


17 березня Папа зустрівся з генералом ордену єзуїтів о. Адольфом Ніколасом та з Марселем Семераро, єпископом єпархії Альбано, на територій якої розташована резиденція римського первосвященика в Кастель Гандольфо.


За матеріалами http://be.radiovaticana.va