//

Папа Франциск вибирає дату канонізації Івана Павла ІІ

 «Ми сподіваємося, що канонізація блаженного Івана Павла II відбудеться у жовтні. Але залишмо це рішення Папі Франциску. Процес канонізації пройшов без застережень. Бо було визнане не одне, а багато чудес за молитвами блаженного Івана Павла II, тобто шлях до канонізації відкритий», – сказав кардинал Станіслав Дзівіш у італійському м. Мессіна. Архиєпископ Кракова був там 12–14 червня з пастирським візитом на святкуванні 25-річчя візиту Папи Римського Івана Павла II у це місто, що на північному сході Сицилії.

 

У своєму виступі колишній особистий секретар Святішого Отця згадав величезний ентузіазм вірних, які 11 червня 1988 з великою симпатією і любов'ю прийняли бл. Папу Римського Івана Павла II.

 

Архиєпископ Кракова розповів про життєву дорогу, яку пройшов Кароль Войтила як студент, працівник фабрики, священик, єпископ, кардинал і Папа. Він також представив бл. Івана Павла ІІ як поета і драматурга.

 

Кардинал говорив про безсумнівний внесок бл. Івана Павла II у виникнення польської «Солідарності» і підкреслив його важливу роль у падінні Берлінської стіни, закінченні холодної війни і виявленні небезпеки капіталізму без етики.

 

«Слова "Не бійтеся" стали ключовим девізом Івана Павла II і його понтифікату!» – сказав кардинал Дзівіш.

 

Архиєпископ Кракова головував на урочистій вечірній в церкві кларисок, де 25 років тому молився Папа Римський Іван Павло II. У цій церкві спочивають останки св. Еустохії Есмеральди Калафато, яку польський Папа канонізував 1988 року.


За матеріалами: info.wiara.pl