//

Папа Франциск: Сьогодні у Церкві більше мучеників, ніж у перші століття

"Наклеп руйнує справу Божу в людях", – таке твердження знаходимо у вчорашній папській проповіді під час Літургії вранці у каплиці святої Марти. Папа Франциск пов’язав це з неправдивим обвинуваченням св. Стефана перед Синедріоном, про яке йшлося в літургійному першому читанні на службі, в якій взяли участь, зокрема, ватиканські працівники телефонного зв’язку та Інтернет-послуг.

 

На думку Святішого Отця, наклеп  є гіршим, ніж гріх. Він виникає через ненависть, яка, в свою чергу, є справою сатани. А це можна пізнати через брехню, котру диявол використовує у своїх цілях.

 

З іншого боку уривку з Діянь апостолів стоїть Стефан. Папа звернув увагу, що цей мужній свідок Христа не намагається захищати себе подібним чином, як його обвинувачують. Натомість він слухняний законам Божим і Христовій істині. Так відбувалося і пізніше в історії Церкви, коли численні мученики давали свідчення Євангелія.

 

"Але часи мучеників не проминули, – сказав Франциск. – І тому сьогодні ми можемо сказати, що дійсно Церква має більше мучеників, ніж у перших століттях. У Церкві є багато людей, яких обсипають наклепами, яких переслідують, яких убивають з ненависті до Ісуса. Одного вбили, тому що він навчав Катехизму, другого – тому що носив хрестик ... Сьогодні у стількох країнах їх обмовляють,переслідують ... А це наші брати і сестри, які страждають в ці часи мучеників".

 

Святіший Отець нагадав, що це також часи "стількох духовних потрясінь". Тому, звертаючись до східної ікони "Покрови", образу Богородиці, що покриває своїм плащем Народ Божий, Папа нагадав про необхідність молитися про Її заступництво: "Під Твою  опіку прибігаємо, Мати і опікунко Церкви".

 

За матеріалами http://pl.radiovaticana.va