//

Папа Франциск очолив Євхаристійну адорацію в базиліці Святого Петра

У неділю, 2 червня 2013 р., увесь католицький світ об’єднався на одну годину в молитві перед Христом, утаєним у Пресвятій Євхаристії. Того дня, о 17-й годині римського часу, в базиліці Святого Петра у Ватикані під проводом Папи Франциска розпочалася годинна адорація Найсвятіших Тайн, яка одночасно проводилася в катедральних і в багатьох парафіяльних та монастирських храмах світу.

 

«Один Господь, одна віра» – такою була тема цього молитовного заходу, яку обрав ще Папа Венедикт XVI, і яка об’єднала католиків світу в молитві зі Святішим Отцем та за Святішого Отця. Згідно з бажанням Папи Франциска, особливими наміреннями адорації була молитва за Церкву, щоб вона була слухняною Божому слову та «являлася перед світом завжди «славною, без плями чи зморшки або чогось подібного, але щоб була свята й непорочна», а також за тих, «хто в різних частинах світу страждає від нових форм рабства, є жертвами воєн, торгівлі людьми, наркоторгівлі, рабської праці, за дітей та жінок, які зазнають різних форм насильства. ... за всіх тих, хто переживає економічну нестабільність, особливо, безробітних, похилих віком, іммігрантів, ув’язнених, тих, які зазнають суспільного виключення».

 

Протягом години в базиліці Святого Петра літургійні піснепіви та читання зі Святого Письма чергувалися з молитвами, зокрема, написаними попередніми Римськими Єпископами Пієм ХІІ, блаженним Іваном ХХІІІ, Павлом VI, Іваном Павлом І, блаженним Іваном Павлом ІІ, вислуженим Папою Бенедиктом XVI. Тим часом зосереджений погляд Святішого Отця та всіх учасників молитви був звернений до дароносиці з Христовим Тілом, виставленої на престолі. Богослуження закінчилося урочистим благословенням Найсвятішими Тайнами.

 

Варто згадати, що дяконське служіння під час цієї молитви звершував диякон Львівської архиєпирхії УГКЦ Любомир Филипчак, який перебуває на навчанні в Римі та проживає в Папській Українській Колегії святого Йосафата.


Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va