//

Папа додав Церкві відваги

Візит Папи додав відваги Церкві в Німеччині, – сказав Архиєпископ Роберт Цоліч. Голова німецького єпископату під час прес-конференції у Фрайбурзі оцінив паломництво як "збагачення і великий подарунок".

 

Архиєпископ Фрайбурга повідомив, що під час вчорашнього обіду у фрайбурзькій семінарії Бенедикт XVI виголосив спонтанну промови, в якій він висловив свою солідарність з єпископатом і наголосив, що він знає ситуацію Церкви в Німеччині, і усвідомлює ті важкі часи, які вона переживає.

 

"Ці слова солідарності додали великої відваги єпископам", – сказав Архиєпископ Цоліч і додав: "Промова була короткою, але дуже чіткою і дружньою".

 

Представник Ватикану о. Федеріко Ломбарді заявив, що попри тяготи чотириденного паломництва, Бенедикт XVI почувається дуже добре.

 

Під час обіду німецькі єпископи представили Папі офіційний подарунок, замовлений на його честь музичний твір, який створив капельмейстер cобору в Айхштет, Крістіан Маттіас Хайс. Це композиція для хору духових інструментів і органу. Його перше виконання відбудеться під час пленарного засідання німецького єпископату, п'ятого жовтня, в Фульде. Пізніше Папа отримає запис пісні на компакт-диску.

 

За матеріалами: wiara.pl