//

Папа до "Лицарів Колумба": допомагайте реагувати на загрози для Церкви і суспільної моралі

  Бенедикт XVI направив послання до Карло Альберто Андерсена, Верховного Лицаря об'єднання "Лицарі Колумба" з нагоди 130-го з'їзду цієї найбільшої мирянської спільноти. Форум на тему "Проголошуйте про свободу на всій землі" пройде 7-9 серпня в американському Анахаймі.

 

У посланні, за підписом кардинала Держсекретаря Тарчізіо Бертоне, зазначається, що тема свободи вказує не тільки на біблійні ідеали, на основі яких були побудовані Сполучені Штати, але також нагадує про відповідальність кожного покоління за збереження і розвиток цих ідеалів в нашу епоху. Підкреслюється, що в той час, як спостерігаються тенденції до перегляду та обмеження прав на свободу віросповідання в США, "Лицарі Колумба" невпинно працюють, щоб допомогти католицькій громаді розпізнати і реагувати на ці нові загрози для Церкви і суспільної моралі.

 

Папа звернув увагу на те, що актуальні проблеми зі свободою віросповідання в США є нагадуванням про важливість апостольської місії мирян. Він висловив сподівання, що форум сприятиме виконанню цього завдання. У посланні згадуються слова Святішого Отця, звернені до американських єпископів під час візиту "Ad limina Apostolorum" 19 січня 2012 р., про те, що необхідні "світські віруючі, правильно і добре підготовлені, що володіють критичним поглядом стосовно домінуючої культури і мужністю, необхідною, щоб протистояти пануючому секуляризму, який прагне позбавити Церкву можливості брати участь в дискусіях з проблем, що визначають майбутнє американського суспільства ". "Кожен лицар, за обітницями, даними під час хрещення, має обов'язок у покорі й тиші щодня свідчити про віру в Христа, любов до Церкви і відданість будівництву Царства Божого на землі", - йдеться в посланні Святішого Отця.

 

За матеріалами radiovaticana.org