//

Папа до французьких єпископів: щоб все людство стало у Христі єдиною сім'єю

21 вересня Бенедикт XVI в промові до єпископів Франції, які прибули до Риму з візитом Ad limina Apostolorum, відзначив їх енергійну роботу в сфері нової євангелізації в країні і на місіях. Папа сказав, що сильні християнські корені Франції - це фундамент, який дозволяє мужньо і оптимістично вирішувати проблеми і творчо знаходити нові підходи для проголошення Євангелія в секуляризованому суспільстві.

 

Папа пригадав свою нещодавню зустріч у Лурді, де також привітав багато французьких ініціатив, наприклад, продовження в країні Року священства для кращого виявлення покликань. Понтифік високо оцінив внесок Церкви у соціальне життя Франції, допомогу батькам, ініціативу "нової неділі", яка відновлює святість загальної молитви в парафіяльній спільноті вірних.

 


Папа висловив застереження щодо  пропозиції французьких єпископів по створенню нових структур мирян.
"Існує ризик (...) бюроктратизації пастирства, коли зосередження на структурах, організаціях і програмах може призвести до замкненості і використання цих структур самими їх членами. Євангелізація вимагає починати від зустрічі з Господом, в діалозі, вкоріненні в молитві, і, більше того, концентрації на свідченні і на допомозі сучасникові, щоб він міг зустріти і заново відкритися на знаки присутності Бога ", - сказав Понтифік. Він похвалив єрархів за те, що по всій Франції надається велика увага поклонінню Святим Таїнствам.

 


Папа, говорячи про 600-річчя Жанни д'Арк, яке широко відзначається в країні, помітив, що найбільш оригінальний аспект її діяльності був в поєднанні містичного досвіду з політичної місією.

 


Бенедикт ХVI підкреслив важливість роботи на благо сім'ї та шлюбу, а також по розширенню ініціатив серед молоді в усвідомленні проблем між поколіннями. В кінці зустрічі Святіший Отець закликав французьких єпископів до натхненної евангелізаторскої роботи, щоб все людство ставало у Христі єдиною сім'єю, братерською і солідарною.

 

За матеріалами: be.radiovaticana.va