//

Папа Бенедикт XVI здійснив першу душпастирську подорож до Калабрії

У неділю, 9 жовтня 2011 р., Єпископ Риму Бенедикт XVI здійснив 25-ту душпастирську подорож в межах Італії, відвідуючи південний регіон Калабрію, а саме: місто Ламеція-Терме, яке є осідком однойменної дієцезії та картузіянський монастир у місцевості Серра-Сан-Бруно, розташований на території дієцезії Кантадзаро-Сквілачче.

 

Слово Папи «схвилює нас, заохотить взяти в руки своє життя, заохотить не дозволити піддатися безпорадності повторюваних днів та жестів, як чинять ті, хто не має надії. Ми попросимо в Папи підбадьорення, попросимо, щоб він носив нас у своєму батьківському серці: численними бо є ситуації, які нас утискають та знеохочують, нас паралізують», – писав у пастирському листі з нагоди приготування до візиту Святішого Отця єпископ Ламеції-Терме Преосвященний Луїджі Антоніо Кантафора. У дійсності, південь Італії позначений багатьма соціальними проблемами, але, водночас, місцевий люд відзначається великою набожністю.

 

Місто Ламеція-Терме молоде, засноване щойно у 1968 році об’єднанням чотирьох менших містечок. Сьогодні воно, нараховуючи 70 тисяч мешканців, завдяки своєму стратегічному географічному розташуванню у центрі Середземномор’я є найважливішим транспортним вузлом в цій частині Італії і навіть має сучасний міжнародний аеропорт. Саме сюди, подолавши приблизно 460 кілометрів повітряного шляху, прибув Святіший Отець Бенедикт XVI, який о 8:30 місцевого часу вилетів з римського аеропорту Чіампано.

 

Після зустрічі в аеропорту за участі представників церковної та цивільної влади всіх рівнів, Папа автомобілем вирушив до промислового району міста, де споруджено спеціальний престіл для Євхаристійного богослуження, на яке зібралися кілька десятків тисяч вірних з усього регіону. Були присутні також групи паломників з-закордону, зокрема, з Африки.

 

Після вітальних промов мера міста Джанні Сперанци та місцевого єпископа Луїджі Антоніо Кантафори Вселенський Архиєрей розпочав відправу Служби Божої, під час якої виголосив проповідь.

 

Молитовна зустріч калабрійських вірних з Наступником святого Петра закінчилася проказуванням Богородичної молитви «Ангел Господній», після чого Святіший Отець від’їхав до єпископської резиденції.

 

Після обіду з місцевим єпископатом та короткого відпочинку, Бенедикт XVI зустрівся з організаторами цього візиту та попрощався з гостинною резиденцією місцевого ієрарха, звідки від’їхав до міського стадіону, а звідти – гелікоптером до Серра-Сан-Бруно.

 

Метою відвідин Папи був місцевий картузіанський монастир, заснований наприкінці ХІ століття основоположником Картузіянського Ордену святим Бруно з Кельну. Святіший Отець помолився разом з місцевою спільнотою Вечірню, під час якої виголосив проповідь.

 

Джерело: Радіо Ватикан