//

Папа Бенедикт XVI відвідає чернечий дім, де мешкав, беручи участь в Другому Ватиканському Соборі

9 липня 2012 року, Папа Бенедикт XVI, який перебуває у літній резиденції в Кастель Ґандольфо, здійснить приватний візит до чернечого дому Отців Вербістів в розташованій неподалік місцевості Немі.

 

Префектура Папського Дому оприлюднила дедалі цього візиту. Вирушивши з Папського палацу автомобілем, Святіший Отець прибуде до монастиря перед півднем. Його зустрінуть теперішній та новообраний Генеральні Настоятелі, та проведуть до каплиці, де зберуться 150 учасників Генеральної Капітули Чину та спільнота Генеральної Курії в Римі. Папа помолиться перед Найсвятішими Тайнами, і, після привітальних слів Головного Настоятеля, виголосить коротку промову та уділить присутнім Апостольське благословення.

 

В згаданому монастирі, свого часу, відбувалися засідання Соборової Комісії в справах місій, яка опрацьовувала проект Декрету Другого Ватиканського Собору про місійну діяльність Церкви. В сесії, яка тривала від 29 березня до 3 квітня 1965 року, брав участь богослов професор о. Йозеф Ратцінгер, експерт соборного зібрання. Приватний візит до Немі на запрошення Місіонерів Товариства Божого Слова пов’язаний з цими особистими спогадами.

 

Джерело: Радіо Ватикан