//

Папа Бенедикт XVI просить про молитву та підтримку для постраждалих внаслідок повеней

Папа Бенедикт XVI присвячує особливу молитву за народи Австралії, Бразилії, Філіпін та Шрі-Ланки, які останніми днями стали жертвами катастрофічних повеней. На Півночі і Сході Шрі-Ланки від повені постраждали близько мільйона людей, понад 300 тисяч були змушені залишити свої домівки.
Австралійська Єпископська Конференція повідомила, що Церква залишається об’єднаною із народом у молитві, а також у практичних зусиллях для того, щоб подолати критичну ситуацію у штаті Квінсленд, спричинену найбільшими повенями останніх років. В багатьох регіонах відсутня питна вода, зруйновані дороги, бракує харчів та палива.

«Нехай Господь прийме душі померлих, скріпить сили тих, хто втратив свої домівки і підтримає зусилля всіх, хто намагається полегшити страждання потерпілих та трагічні обставини» - молився понтифік у неділю, 16 січня.

Поряд із постійною молитовною підтримкою останніх днів, Святіший Отець надав фінансову допомогу для жертв повені у австралійському штаті Квінсленд у розмірі 50 000 доларів.

Згідно з повідомленням Бразилійської служби захисту населення, станом на вечір минулої неділі, було знайдено 640 тіл загиблих внаслідок повені. Багато людей залишаються заручниками водної стихії в гірському регіоні на відстані 100-200 км на Північ від Ріо-де-Жанейро. Регіональна влада оголосила семиденний траур для вшанування пам’яті жертв.

Місцеві лікарні переповнені. Тисячі родин втратили дах над головою. Церква надає безпритульним для проживання свої приміщення.

Папа Бенедикт XVI звернувся із підтримкою до преосв. Філіпа Санторо, правлячого єпископа найбільш постраждалого регіону Петрополіс у бразілійському штаті Ріо-де-Жанейро, у спеціальному посланні. Святіший Отець просить у Господа втіхи та помочі для всіх, хто постраждав внаслідок цієї трагедії.

Інформаційна служба
Бюро УГКЦ з питань екології