//

Папа Бенедикт XVI про Папу Івана Павла ІІ

У понеділок Бенедикт XVI нагадав про сьому річницю смерті Івана Павла II, що припадає на цей день. Папа говорив про відхід свого попередника під час зустрічі з паломниками з Мадрида, де торік відбулися Всесвітні Дні Молоді.

 

"Сьогодні ми згадуємо відхід Івана Павла II до неба", – сказав Бенедикт XVI під час зустрічі у Ватикані з п'ятьма тисячами молодих іспанців. Він наголосив, що Папа дав "енергійний імпульс пастирській ініціативі", якою є Всесвітні Дні Молоді.

 

Про Івана Павла II, "великого ініціатора і промоутера" Днів Молоді, говорив також прес-секретар Ватикану о. Федеріко Ломбарді на прес-конференції на тему наступної зустрічі молодих католиків, яка відбудеться наступного року в Ріо-де-Жанейро.

 

У конференції також взяв участь голова Папської Ради у справах мирян кардинал Станіслав Рилко, який 2 квітня 2005 року попрощався з вмираючим Папою. Він наголосив: "Ми пам'ятаємо, як багато молодих людей супроводжувало Івана Павла II в драматичних днях сім років тому". Таким чином він згадав чування, які тривали на площі св. Петра в дні агонії Папи.

 

"Річниця смерті спонукає нас замислитися над цим великим подарунком, який залишив нам Папа Іван Павло II, подарунком, яким є Всесвітні Дні Молоді, що відразу ж прийняв новий Папа", – зазначив кардинал Рилко.

 

За матеріалами: wiara.pl