//

Папа Бенедикт XVI призначив Главу УГКЦ членом Папської Ради сприяння єдності християн

У вівторок, 12 червня 2012 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Бенедикт XVI призначив Блаженнішого Святослава Шевчука, Верховного Архиєпископа Києво-Галицького, Главу Української Греко-Католицької Церкви, членом Папської Ради сприяння єдності християн. До складу цього організму Апостольської Столиці також призначено Ризького архиєпископа Збігнєва Станкевіча, Секретаря Конгрегації Євангелізації Народів архиєпископа Савіо Гон Тай-Фай, єпископа Реґензбурґського Ґергарда Людвіґа Мюллера (Німеччина) та єпископа Саскатунського Дональда Джозефа Болена (Канада).

 

Крім того, Святіший Отець призначив до цієї Папської Ради кілька нових радників, а також оновив склад Конгрегації в справах католицької освіти.

 

Заснована 1960 року, ще як Секретаріат в справах сприяння єдності християн, Папська Рада сприяння єдності християн є постійним організмом Римської Курії, яка виконує подвійне завдання: поширення в Католицькій Церкві справжнього екуменічного духу, відповідно до декрету Unitatis redintegratio Другого Ватиканського Собору, та розвиток діалогу й співпраці з іншими християнськими Церквами. Від 2010 року її очолює кардинал Курт Кох.

 

Джерело: Радіо Ватикан