//

Папа Бенедикт XVI привітав представників мігрантів та закликав молитися за єдність християн

«Мільйони людей заторкнуті явищем міграції, але це – не просто числа. Це – чоловіки й жінки, діти, молодь і похилі віком, які шукають місць, у яких зможуть жити в мирі», – сказав Папа Бенедикт XVI після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 15 січня 2012 р., промовляючи до кількох десятків тисяч мешканців Риму та гостей Вічного Міста, які зібралися на Площі Святого Петра у Ватикані на недільну зустріч зі Святішим Отцем. З огляду на те, що цієї неділі відзначався Всесвітній День мігранта та біженця, на площі зібралися представники іммігрантських спільнот Риму. Була також присутня числення група українців.

 

Папа зазначив, що «з радістю щиро вітає представників мігранських громад Риму», додаючи: «У своєму посланні з нагоди цього Всесвітнього дня я звернув увагу на тему “Міграції та нова євангелізація”, підкреслюючи, що мігранти є не лише адресатами, але також дійовими особами звіщення Євангелія в сучасному світі».

 

Святіший Отець також закликав до молитви за єдність християн. «Бажаю пригадати, – сказав Венедикт XVI, – що від 18 до 25 числа цього місяця січня триватиме Тиждень молитов за єдність християн. Заохочую всіх на особистому та спільнотному рівнях, духовно, а де це можливо, також і практично, єднатися для того, щоб просити в Бога дару повної єдності між христовими учнями».

 

Пригадаємо, що відзначення Всесвітнього Дня мігранта та біженця запровадив 1914 року Папа Пій Х, і це є найдавніша з-поміж схожих ініціатив Церкви. Крім участі в Богородичній молитві зі Святішим Отцем, представники спільнот мігрантів зберуться на Службу Божу, яку в храмі Святого Духа, розташованому поблизу Ватикану, очолить архиєпсикоп Зиґмунд Зімовский, Президент Папської Ради в справах душпастирства служби охорони здоров’я. Перед богослуженям, частини якого співатимуться також українською мовою, мігранти, які проживають у Вічному Місті, вручать свої турботи й сподівання Божому Милосердю.

 

Джерело: Радіо Ватикан