//

Папа Бенедикт XVI привітав народи світу з Великоднем

У неділю, 8 квітня 2012 р., вранці, Папа Бенедикт XVI очолив Пасхальну Службу Божу на площі Святого Петра у Ватикані. Після біблійних читань не було проповіді, адже опівдні Римський Архиєрей виголосив своє великоднє послання. Після завершення Служби Божої він піднявся до лоджії Ватиканської базиліки, свідки звернувся до міста Риму та всього світу з традиційним посланням «Urbi et Orbi».


Темою цьогорічного святкового звернення Папа обрав надію, подаровану Воскреслим Христом. Він пригадав постать Марії Магдалини, яка перша зустріла Воскреслого Ісуса та побігла до інших учнів, звіщаючи їм: «Я бачила Господа!» (Ів, 20,18). «Також і ми, що пройшли через пустелю Чотиридесятниці та болючі дні Страстей, сьогодні зробімо місце для радісного переможного вигуку: «Він воскрес! Воістину Воскрес!» – закликав Бенедикт XVI.

Святіший Отець привітав різними мовами присутніх паломників та народи світу, які єдналися з площею Святого Петра у Ватикані за допомогою засобів суспільної комунікації, привітавши також і українців.


Наприкінці Римський Архиєрей уділив спеціальне Апостольське благословення «Urbi et Orbi».


Джерело: Радіо Ватикан