//

Папа Бенедикт XVI перед Різдвом матиме напружений графік

Папа Бенедикт XVI до Різдва Христового має заплановано низку важливих зустрічей та участь у кількох заходах.
У п'ятницю Святіший Отець зустрінеться з екуменічною делегацією з Україною з нагоди відкриття святкової ялинки на площі св. Петра. Цього року ялинку до Ватикану привезли з українського Закарпаття. Разом з великою ялинковим деревом для прикраси ватиканських приміщень з Львівського регіону прибуло 40 ялинок меншого розміру.
До офіційної української делегації увійдуть Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук та Архиєпископ РКЦ Мечислав Мокшицький. Українську Православну Церкву Московського Патріархату в Римі буде представляти Архиєпископ Олександр (Драбинка).

 

У неділю, 18 грудня, відбудеться візит Папи до в'язниці «Ребібія». Святий Отець під час зустрічі відповість на питання ув'язнених. У цій в'язниці після замаху на Івана Павла II  1981 р. перебував Алі Агджа.

 

Потім, 22 грудня Бенедикт XVI прийме на аудієнції співробітників Римської курії, на ній, як очікується, Святіший Отець зробить огляд минулого року.

 

Св. Літургія 24 грудня розпочнеться, як і торік, о 22.00 за римським часом. Наступного дня о 12.00 Бенедикт XVI уділить традиційне благословення «Urbi et orbi» (Місту і світу) з центральної лоджії базиліки св. Петра.

 

Кінець року, 31 грудня, Папа проведе у ватиканській базиліці, де о 17.00 розпочнуться традиційні передноворічні молитви.


За матеріалами: www.radiovaticana.org