//

Папа Бенедикт ХVІ призначив Єпископа-помічника для Кам’янець-Подільської дієцезії РКЦ в Україні

У четвер 29 листопада 2012 року у Ватикані повідомлено, що Святіший Отець Бенедикт ХVІ призначив Преподобного о. Радослава Змітровіча, ОМІ, Настоятеля Делегатури Місіонерів Облатів Непорочної Марії, Єпископом-помічником для Кам’янець-Подільської дієцезії РКЦ в Україні, надаючи йому титулярний осідок Ґіссарії.

 

Єпископ-номінат народився 2 вересня 1962 року в Польщі, в місті Ґданську. 1981 року розпочав новіціат у Згромадженні Місіонерів Облатів Непорочної Марії (ОМІ) при санктуарії Святого Хреста в Польщі, де склав вічні обіти 1987 року. Ієрейські свячення отримав 17 червня 1989 року.

 

Протягом декількох років трудився на парафії в Познані (Польща), був вихователем та духівником Малої семінарії Місіонерів Облатів Непорочної Марії в Марковіцах (Польща).

 

Від 1997 до 2000 року о. Радослав виконував місійне служіння в Туркменістані.


У 2000 році отримав призначення до України, розгортаючи душпастирську діяльність у різних парафіях, які обслуговують священики із Згромадження Місіонерів Облатів Непорочної Марії.

 

Від 2006 року до тепер був Настоятелем Делегатури Місіонерів Облатів Непорочної Марії в Україні, а 15 травня 2012 року втретє був підтверджений на цей мандат.

 

Кам’янець-Подільська дієцезія РКЦ в Україні заснована 1378 року і була відновлена в 1918 та 1991 роках. 2002 року на частині території Кам’янець-Подільської дієцезії утворено дві нові – Харківсько-Запорізьку та Одесько-Сімферопольську. Тепер Кам’янець-Подільська дієцезія охоплює Хмельницьку та Вінницьку області.

 

Після другого відновлення дієцезії 1991 року єпископом-ординарієм став Ян Ольшанський, від 2002 року її очолює Леон Дубравський, а від 2006 року єпископом-помічником є Ян Нємєц. Відтепер другим єпископом-помічником є Радослав Змітровіч, ОМІ

 

Джерело: Радіо Ватикан