//

Папа: Агностики ближчі до Царства Божого, ніж віруючі, для котрих віра стала рутиною

В останній день свого візиту до Німеччини Папа Бенедикт XVI відправив Службу Божу, на якій зібралося близько 100 тисяч вірних. Також на цій Службі були присутні всі німецькі єпископи. Під час Літургії Папа виголосив потужну проповідь, на якій говорив про роль зла у світі. Він сказав зокрема, що Бог дає людині автоматичну свободу, тому не може втручатись навіть тоді, коли людина вибирає неправильний шлях.


«Даючи своїм створінням свободу, Бог поставив певні обмеження своїй владі. Ми тішимось і дякуємо за дар свободи. Однак, коли ми бачимо ті жахливі речі, що відбуваються в результаті цього, нам стає страшно. Покладімо усю свою довіру на Господа, котрий усю свою силу проявляє в благодаті і прощенні» - зазначив Святіший Отець.


Папа також говорив про небезпеку жити поверхневим життям, особливо таким, яке для віруючих стає рутиною. Він зазначив, що для католиків не достатньо просто слів і думок – вони повинні активно застосовувати свою релігію на практиці.


«Агностики, котрі постійно ставлять собі питання про Бога, прагнучи чистого серця, але страждаючи через наші гріхи, знаходяться ближче до Царства Божого, ніж ті віруючі, для котрих віра стала «рутиною», і для котрих Церква є лише інституцією, і вони не дозволяють, щоб віра торкнулась їх сердець» - додав Папа Бенедикт XVI.


На завершення Папа подякував всім єпископам, священикам, монахам та мирянам, котрі працюють у закладах під проводом Церкви. Він нагадав їм, що це слід робити професійно. Але що більш важливо, вони не повинні вважати свою працю суто технічною службою, але способом показати Божу любов.


«Життя християнина є життям заради інших: існувати для них, покірно служити нашим ближнім і загальному добру» - зазначив Святіший Отець.


Хоча Служба Божа була відправлена в аеропорту, організатори розмістили сотні лавок та намагались додати певні елементи, щоб аеропорт був якомога більше подібний до справжньої церкви.


За матеріалами Romereports.com