//

Папа – німецьким паломникам у Верлі

Місто Верл в архиєпархії Падеборн (Вестфалія, західна Німеччина) святкує 350 років культу відомої чудами фігури Матері Божої. На святкування прибуло 600 молодих паломників пішки або на велосипедах, що досить багато для даної місцевості. Спеціальним листом до свого представника, а через нього до всіх паломників, звернувся Бенедикт XVI з надією, що ці святкування спричиняться до нової євангелізації регіону.

 


Спеціальним посланцем Папи на святкування був призначений кардинал Рейнхард Маркс, який походить з сусіднього міста Гесеке. Бенедикт просив кардинал заохотити  учасників до віддання честі Матері Божій і вшановування разом з нею Бога, ім’я якого є святим, а милосердя триває з покоління в покоління. «Це має зараз величезну вагу.  На початку третього тисячоліття християнства необхідно проводити нову євангелізацію Європи. Одночасно потрібно відкривати давні і цінні, людські і християнські духовні добра цього континенту».

 


Учасників паломництва Папа закликає до довірливої молитви до Матері Спасителя за прикладом чисельних християн попередніх століть. Папа зацитував слова молитви святого Бернарда з Клерво, які він написав у ХІІ столітті: «Згадай, о Всемилостива Діво Маріє, що від віків нечувано, щоб той, хто прибігав під Твій покров, чи просив у Тебе помочі, чи молив про заступництво, був невислуханий».

 


Фігура Матері Божої вирізьблена  в ХІІ столітті, тобто в часах, близьких до життя святого Бернарда. Протягом кількох століть це марійне зображення було шановане місцевими жителями, а 350 років тому фігуру було передано капуцинам з Верл.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie