//

Пам’ятна марка і виставка, присвячені Івану Павлу ІІ

Католики в Індії не тільки молитвою вшанували беатифікацію Івана Павла II, організувавши у Калькутті виставку фотографій, присвячених Каролю Войтилі. А у штаті Керала, де проживає найбільша в Індії християнська спільнота, індійська пошта випустила з нагоди беатифікації пам'ятну марку.

 

Католики з Калькутти відзначили беатифікацію Івана Павла II відкриттям виставки, яку складали близько 50 фотографій Папи, а також 20 присвячених йому книжок. Виставку супроводжував показ двох документальних фільмів про нового блаженного. Заходи організувало визнане 40 років тому Папою-поляком товариство Посли Ісуса. У Калькутті католики добре пам'ятають Івана Павла ІІ та його довгу зустріч з блаженною Матір'ю Терезою в одному зі створених нею будинків опіки і заклик до солідарності з вбогими та виключеними.

 

У свою чергу в південно-індійському місті Тріссур у день беатифікації Папи Римського з Польщі індійська пошта спільно з місцевою єпархією випустила пам'ятну марку, що увіковічує візит Івана Павла II до Індії у 1986 році. На марці зображено фасад катедрального собору в Тріссурі, а також трибуну, з якої виголошував промову Папа під час свого візиту 25 років тому в цій святині. Марку урочисто представлено архиєпископові Тріссуру Ендрюсу Сежесу в день беатифікації Івана Павла II. Крім того, у будівлі поряд з собором представлено виставку поштових марок і монет, присвячених новому Блаженному. Архиєпархія Тріссур у штаті Керала налічує понад 32 мільйони жителів, з яких близько 20 відсотків – християни.


За матеріалами wiara.pl