//

Паломництво до Святого Хітону Ісуса Христа

Митрополичий паломницький центр «Джерела Духовності» організовує паломництво до Святого Хітону Ісуса Христа (м. Трір-Німеччина). Святий Хітон – це одяг Ісуса Христа, що є найбільшою цінністю Трірського собору, в якому він зберігається закритим і недосяжним для людського ока впродовж століть. Ця реліквія виставляється для прилюдного вшанування вкрай рідко, лише з нагоди прощі до святого Хітону. Так, в минулому столітті святий Хітон виставлявся лише тричі: у 1933, 1959 і 1996 роках.

 

З 13 квітня по 13 травня 2012 року Святий Хітон відкритий для паломників. З 20 по 28квітня 2012 р. Митрополичий паломницький центр «Джерела Духовності» з благословення Архиєпископа і Митрополита Львівського владики Ігоря організовує паломництво до цієї унікальної реліквії.

 

Програма паломницького туру також включає відвідання таких міст: Прага, Нюрнберг, Люксембург, Париж, Ам’єн, Брюсель, Амстердам, Берлін, Краків).

 

Переглянути програму прощі і вартість пожертви на її проведення

За детальнішою інформацією звертатись за контактами:

тел./факс (032)261-12-89, моб.067 144 47 31

пл. Святого Юра, 5 ;79000, м. Львів


МИТРОПОЛИЧИЙ ПАЛОМНИЦЬКИЙ ЦЕНТР “ДЖЕРЕЛА ДУХОВНОСТІ”


Повідомив Юрій Дроф’як,
керівник Митрополичого паломницького центру «Джерела Духовності»

 

Джерело: www.ugcc.lviv.ua

 

Як ми вже повідомляли цього року відзначатиметься 500-та річниця від часу першого виставлення хітону для загального огляду у 1512 році. За весь цей час Хітон Христа виставляли для загального огляду всього 16 разів, востаннє у 1996 році.

За традицією вважається, що в Трірському катедральному соборі зберігається частина Хітону, в який був одягнений Ісус перед розп'яттям. Після розп'яття, відповідно до тексту Євангелія св. Івана, Хітон розірвали римські солдати. В Трір реліквія потрапила завдяки місцевому Архиєпископові св. Агрицію, котрий отримав її в дар від св. Олени, матері імператора Костянтина.