//

Паломництво до Гошівської Чудотворної ікони Матері Божої

Курсанти Академії Сухопутних військ (м. Львів), що приймають участь у діяльності курсантського релігієзнавчого гуртка 21-22 травня здійснили паломництво до Гошівської Чудотворної ікони Матері Божої. З дозволу начальника Академії Сухопутних Військ генерал-лейтенанта Ткачука П. П. та під проводом капеланів Центру Військового Капеланства Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ у паломництві прийняло участь 55 курсантів.

 

   Гаслом паломництва став відомий заклик «Святими не народжуються, а ними стають». Впродовж двох днів, перебуваючи у стінах реколекційного центру Сестер Пресвятої Родини у с. Гошів, майбутні офіцери мали змогу духовно відпочити та роздумати над тим, що таке святість і як її можна осягнути, будучи воїном?!

 

   Окрім Гошівської Богородиці, курсанти мали змогу помолитись біля ікони Ліської Богородиці, що знаходиться у м. Стрий в кафедральному храмі Успення Матері Божої. Біля цієї ікони у свій час молився Блаженніший патріарх Святослав (Шевчук), усі курсанти помітили залишений ним протоєрейський хрест, як подяку Богородиці за покликання. У Стрию курсанти мали змогу познайомитись із колишнім військовим капеланом Академії о. Богданом Манишином – протосинкелом Стрийської єпархії УГКЦ, який провів цікаву екскурсію у кафедральному храмі.

 

   Паломництво для курсантів стало ще однією нагодою ближче познайомитись із духовними святинями нашого народу та шукати за святістю.

 

Джерело: www.kapelanstvo.com.ua