//

Паломницькі центри «Джерела духовності» і «Рафаїл» об'єднують зусилля

Сьогодні у Курії Львівської архиєпархії УГКЦ було повідомлено про те, що Паломницькі центри «Джерела духовності» і «Рафаїл» оголосили наміри про спільну працю у розвитку паломницького руху.

 

Як пояснив Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, така заява є свідоцтвом позитивного розвитку організації структури, яка допоможе усім бажаючим здійснити якісну духовну подорож. «Паломництво є унікальним часом, коли люди відриваються від справ і на 100% присвячують себе Богові. Ми хочемо, щоб якість цього паломництва, часу присвяченого Богу була якнайкращою», - розповів у коментарі владика Венедикт.

 

Пригадуємо, що паломницький центр «Джерела духовності» заснований у 2007 році з благословення Високопреосвященнішого Владики Ігоря, Митрополита Львівського УГКЦ. Завдання, яке ставили перед собою засновники було: централізовано займатися формуванням паломницьких груп, забезпеченням транспортом та супроводом під час паломництва.

 

Паломницький Центр Рафаїл був заснований у 2009 році видавництвом «Свічадо» та діє при монастирі студитів УГКЦ, програми подорожей плануються таким чином, щоб поїздка була цікавою, як людям які їдуть з метою духовного збагачення, так і тим хто їде задля культурного розвитку.

 

«Ми прагнемо, щоб паломницька діяльність була скоординованою бо нам завжди бракує такої співпраці. Паломницькі центри роблять багато, але коли об’єднати їх зусилля то отримаємо структуру, яка може допомогти паломникам здійснити свою духовно подорож і бути задоволеними від її якості», - наголосив владика Венедикт.


о. Павло Дроздяк,

прес-секретар Львівської архиєпархії