//

Паломницька подорож Папи на Кубу у зв'язку з річницею Богоматері з Кобре

Наступного року Папа прибуде на Кубу як Peregrino de la Caridad – повідомляє місцевий єпископат. Слова, що вжиті в пастирському листі можна розуміти як "Паломник любові", а також "Паломництво до Богоматері Милосердя" з Кобрі – Caridad del Cobre – покровительки карибського острову. "Бенедикт XVI хоче відвідати нашу країну, щоб бути з нами і зміцнити віру кубинців, відзначаючи 400 років присутності фігури Богородиці з нами" – пишуть єпископи в посланні, яке оголосили вчора з нагоди річниці перебування чудової фігури, яку вшановують в святині Кобре в Архиєпархії Сантьяго-де-Куба.

 

З нагоди 400-ої річниці з того часу, коли знайшли фігурку, яку вшановують в Кобре, на Кубі святкуватимуть Марійний Ювілейний Рік, який розпочнеться за місяць, 7 січня, і триватиме до 5 січня 2013 року. Ювілей підготувала мандрівка фігурки покровительки кубинського народу, що тривала з 8 серпня минулого року. Вона перетнула острів зі сходу на захід, від Архиєпархії Сантьяго-де-Куба в Гавану. Для Куби це була "нова весни віри" –  пишуть єпископи у повідомленні. Вони нагадують нам, що перед фігуркою своєї покровительки кубинці молитися за родину, яка дуже потребує відновити свої людські цінності та значення, як спільноти любові. Вони просили за хворих, тих, хто є відділеним від своїх близьких, тих, що живуть за кордоном, а також ув’язнених та їхніх сімей. Серед молитовних намірів було також майбутнє батьківщини, її молоді та дітей, турботу про старших та економічні проблеми, що непокоять багатьох людей. Єпископат Куби заохочує всіх кубинців до участі в ювілейному році для справ милосердя, поглиблення релігійного життя та примирення в суспільстві.

 

Подорож Папи на Кубу "має бути візитом миру і поєднання", – сказав секретар кубинської єпископату. О. Хосе Фелікс Перес наголосив на пастирському, а не політичному значенні папського паломництва. Він сказав, що Бенедикт XVI оголосить дату поїздки, а також може й деякі деталі своєї програми, 12 грудня  на Літургії в базиліці святого Петра з нагоди другої річниці незалежності країн Латинської Америки.

 

За матеріалами: www.radiovaticana.org