//

Паломники з Угорщини в соборі св. Юра

В день празника верховних апостолів Петра і Павла 12 липня 2011 р., Високопреосвященніший владика Ігор (Возняк), Архиєпископ Львівський відслужив Божествену Літургію в соборі св. Юра. З Архиєреєм співслужили два греко-католицькі єпископи з Угорщини, які прибули до Львова разом з групою паломників.

 

Преосвященніший Філіп Кочіш є єпископом-ординарієм Гайдугору, для католиків східного обряду в Угорщині, Преосвященніший Атанас Орош - апостольський адміністратор «Аd nutum Sanctae Sedis» Мішкольцкого екзархату.

 

У своїх роздумах про верховних апостолів Петра й Павла владика Ігор застановився над постатями святих:

 

«Петро і Павло були простими людьми, що володіли подібним, як і ми тілом: їли, пили, одягалися, спали, розмовляли подібно, як і ми це з вами чинимо. Вони обидва багато помилялися у житті, йшли врозріз із заповідями любові Бога та ближнього, однак, каялися, перепрошували Бога за свою невірність та невдячність. Господь простив їм їхню неміч та прогрішення, бо вони оплакували свої гріхи. Бог не тільки прощає грішникові, але довіряє великі речі, а, коли йдеться про згаданих апостолів, то вони стали верховними у Церкві Христовій».

 

Після Божественної Літургії, владика Атанас Орош,  адміністратор Мішкольцкого екзархату, від імені всієї групи угорських паломників, подякував Високопреосвященішому владиці Ігору за спільну молитву, та за можливість молитися «разом із героїчними свідками преслідуваної Церкви». Він також побажав усім вірним мужності, терпеливості та витривалості, щоб «бути справжніми свідками та носіями християнських цінностей у щоденному житті, як верховні апостоли Петро й Павло».

 

На завершення урочистостей Архиєпископ Львівський уділив Архиєрейське благословеня учням мистецького табору «Фора», що проходить у Львівському палаці мистецтв.

 

Віра Ценглевич


Джерело: Прес-служба Львівської архиєпархії