//

Паломники із Коломийсько-Чернівецької єпархії зустрілися з Патріархом Святославом

Парафіяни і хористи церкви Святого Василія Великого села Котиківки Городенківського району цими днями попри незвично холодну погоду здійснили паломництво до святинь міста Києва.

 

Найбільше бажання паломників було помолитися у Патріаршому Соборі Воскресіння Христового УГКЦ. З молитвою разом із своїм священиком о. Василем Гавришем парохіяни вирушили до столиці.

 

Великим піднесенням і приємною несподіванкою для гостей столиці стала можливість зустрітися із Патріархом Святолавом, Главою УГКЦ, адже попри велику зайнятість Предстоятель знайшов час зустрітися з паломниками Коломийсько-Чернівецької єпархії.

 

Зустріч відбулася на Подолі, у церкві Святого Миколая, де Блаженніший служив Святу Літургію. З особливо піднесеними почуттями прочани зустріли Патріарха колядками. Глава УГКЦ Блаженніший Святослав уділив паломникам благословення і поспілкувався з ними. Також Предстоятель висловив сподівання відвідати парафію с. Котиківка після завершення будівництва парафіяльного храму, окільки парафія є новоутвореною і здійснює зведення церкви. Всі щиро дякували Патріархові за зустріч.

 

«Ця зустріч не була запланована, оскільки ми знаємо зайнятість Блашеннішого Святослава. Проте, коли священики собору повідомили нашого Главу про приїзд паломників, Предстоятель сказав, що поблагословить нас і зустрінеться з нами», – говорить о. Василь.

 

Також гостинно зустрів паломників священнослужитель Патріаршого собору Воскресіння Христового о. Никанор. Прочани приступили до Святої Сповіді та Пресвятої Євхаристії. Церковний хор з Городенківщини супроводжував своїм співом Божественну Літургію, яку служили священики собору та о. Василь. Опісля головною святинею УГКЦ розлилась коляда, яку дарували паломники присутнім у храмі.

 

«Після зустрічі з Патріархом і отримавши благословення на душі стало дуже легко і затишно. Ми вирушили на Аскольдову могилу, віддали шану Героям Крут, помолившись біля пам’ятного хреста. Також ми відвідали ще ряд святинь нашої столиці. І наприкінці дня вже втомлені, але у незвичайно піднесені атмосфері, поверталися додому. Всі паломники були справді сповнені Божої Благодати», – розповідає паломниця Галина.


Джерело: Прес-служба єпархії