//

Палата представників США прийняла історичну резолюцію про повернення майна християнських церков Туреччини

Палата представників Конгресу США 13 грудня прийняла історичний проект з релігійної свободи, резолюцію № 306, яка закликає Туреччину повернути майно християнським церквам, яке вона привласнила шляхом геноциду, а також припинити репресії проти живих членів величезних християнських цивілізацій, які колись складали більшість на території сучасної Турецької Республіки. Про це повідомляє Вірменський національний комітет Америки.

 

Цей захід, ініційований членами Палати представників Едом Ройсом і Говардом Берманом, був включений до порядку денного палати для обговорення лідером більшості Еріком Кантором за підтримки голови Комітету із зовнішніх стосунків Ілеани Рос-Лейтінен та найстарішого члена Бермана.

 

«Незважаючи на нещодавні заяви прем'єр-міністра Ердогана про прогрес у питанні свободи віросповідання, в Туреччині християнські громади продовжують стикатися з жорстокою дискримінацією, - пояснив конгресмен Ройс. - Сьогодні Палата представників США розглянула і прийняла мій проект, який закликає уряд Туреччини припинити релігійну дискримінацію, дозволити релігійні молитви та освіту і повернути присвоєне церковне майно. Сполучені Штати дуже зацікавлені в просуванні релігійної свободи за кордоном ».

 

Американські вірмени з усієї території США, приєднавшись до захисників свободи віросповідання і своїх колег у грецькій, ассирійській і сирійській громадах, зробили тисячі телефонних дзвінків своїм представникам на підтримку резолюції № 306.
 

 

За матеріалами: news.am