//

Пакистанську християнку Асію Бібі переводять в іншу в'язницю - «для безпеки»

ЛАХОР. За повідомленням пакистанської таємної поліції, християнку Асию Бібі, засуджену до вищої міри покарання «за богохульство», незабаром повинні перевести в іншу жіночу в'язницю, що гарантує безпеку її життя. Ймовірно, йдеться про в'язницю Мультан. Адвокат Арон Баркет, що займається справою Асії Бібі, має намір організувати особисту охорону християнки, пише fides.org.
 

 

Арон Баркет Мазіш, глава «Мазіши Фундасьон», єдиної організації, яка займається захистом прав засудженої християнки і допомагає її сім'ї, заявив про небезпеку її переводу в іншу в'язницю: «терористи можуть діяти всюди, навіть затертися в ряди охоронців, як це сталося з губернатором Тазєєром». Тому «Мазіши Фундасьон» має намір, домовившись з урядом, забезпечити особисту охорону Асії Бібі.
 

 

Небезпеку для життя християнки представляє також присутність на апеляційному суді, який може початися вже в січні. Знаходження Асії Бібі в залі судового засідання «максимально недоцільно, це зробить її мішенню для радикального ісламізму, як це сталося у випадку з братами Рашидом і Сахидом Еммануель, також звинуваченими в «блюзнірстві». Вони були вбиті в липні 2010 р. під час судового процесу в місті Файсалабад». Адвокат вважає, що допитувати Асію Бібі необхідно прямо у в'язниці, максимально забезпечивши захист.
 

За матеріалами: СЕДМИЦА.Ru